Kisokos

Ennek a gyűjteménynek a célja, hogy olyan információkat tegyünk elérhetővé, ami segít eligazodni a fogtechnika világában, szakmai nyelvezetében. Tartalmát folyamatosan bővítjük, így segítve az ismeretek megszerzését, technológiák, fogalmak és kifejezések megértését.

CAD/CAM a fogászatban

Az elmúlt évek technológiai fejlesztéseinek egyik jelentős lépése a CAD/CAM rendszerek megjelenése a fogászatban. Lényege, hogy a lecsiszolt fogakról levett lenyomat alapján készülő mintát egy szkenner letapogatja és a számítógépben rögzíti. A beolvasott adatok alapján a fogtechnikus virtuálisan megtervezi a fogművet. Az elkészült tervet az interneten keresztül egy nemzetközi gyártó központjába továbbítja és ott megkezdődik a fogpótlás kifaragása cirkónium, titán, vagy fogászati fém tömbből. Az elkészült vázra a fogtechnikus esztétikus és élethű kerámialeplezést visz föl rétegenként. A gépiesített technológia állandó minőséget biztosít.

Stéggel rögzített protézis

Teljes foghiány esetén gyakori megoldás a 4 implantátum fogászati fém stéggel történő összesínezése. A kivehető protézis rögzítése a stég fogsorba épített szekunder részével történik. Előnye, hogy a felső fogpótlások kiterjesztése csökkenthető, valamint nagymértékben növelhető a stabilitás. A rögzített pótlással szemben sokkal higiénikusabb, jobban tisztítható megoldás, valamint kevesebb implantátumot szükséges beültetni. Nemcsak a hiányzó fogakat lehet pótolni, hanem a lesorvadt állcsontot is.
  • 1106 Bp. Fehér út 10. 26.ép. 2. em.
  • 36 / (70) 396 6656