Teleszkópos fogsor

A Teleszkópos fogsor ideális választás nagymértékű foghiány esetén, amit már fix pótlásokkal nem lehet megoldani.

TELESZKÓPOS FOGSOR – MINŐSÉG, KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL

  • Stabilitás
  • Finom és alapos kivitelezés
  • Rugalmasság
  • Precíz illeszkedés
  • Együttműködés

Mindez egyben! Számunkra ezt jelenti a Teleszkóp.

MIKOR ÉRDEMES TELESZKÓPOS FOGSORBAN GONDOLKODNI?

A Teleszkópos fogsor ideális választás nagymértékű foghiány esetén, amit már fix pótlásokkal nem lehet megoldani.

Ebben az esetben, a meglévő lecsiszolt fogakra párhuzamosított borító korona, azaz primer korona kerül beragasztásra.
A kivehető fogsorba ezt követően kerül beépítésre a primer koronára tökéletesen illeszkedő második korona, a szekunder korona.

Ennek előnye, hogy ha a primer és a szekunder koronák megfelelő pontossággal és oda figyeléssel készülnek, a maradékfogakat csak tengelyirányban terheli, ezért a teleszkóp koronákkal stabilizált kivehető fogsorok kiváló és hosszú távú megoldást biztosítanak. Az esetleges fogvesztés esetén a pótlás tovább hordható, nem kell újat készíteni. Előnye esztétikai szempontból óriási, mivel kívülről semmilyen jel nem utal arra, hogy a fogsor belsejében bármilyen fém eszköz lenne.

Ebben, mi maximálisan partnerek vagyunk.

MINŐSÉG

Kiemelt figyelmet szentelünk a teleszkópprotézisnél (vagy részleges protézisnél teleszkóp koronákkal) is az esztétikára, hiszen a fogsor belsejében megbúvó teleszkóp rendszerből kívülről, semminek nem szabad látszódnia.

Alapkövetelmény a biztos tartás és stabilitás, a kiváló esztétika.

HOGYAN KÉSZÍTJÜK A TELESZKÓPOS FOGSOROKAT?

Csapatmunkában!

Számunkra a legfontosabb a minőség és az elégedettség. A megbízható és pontos eredmény eléréséhez csapatmunkára van szükség. Így garantálható, hogy a fogorvos és fogtechnikus közös munkájának eredményeként, profi megoldás valósul meg. Ennek támogatására pontos és megfelelően rugalmas kapcsolattartásra van szükséges, amit nálunk a saját fejlesztésű nyilvántartó programunk és több csatornás elérhetőségünk biztosít.

A minőségi és stabil teleszkópos fogsor elkészülésének első lépéseként, a fogorvosoktól kapott munkalap kiértékelését követően (és ha szükséges egyeztetést követően) a lecsiszolt megmaradó fogakra, úgynevezett pillérfogakra, elkészítjük a primer koronákat. A primer koronák elkészítésénél nélkülözhetetlen a precizitás és a finomság, hiszen a kis fémsapkák speciális finommechanikai kiképzéssel készülnek. Épp ezért nálunk alapkövetelmény a magas szintű szakmai tudás és a koncentráció készség.

A megfelelően elkészített és leellenőrzött primer koronákat a fogorvos véglegesen beragasztja a szájba. A minőséget, többlépcsős belső ellenőrző rendszerünk szavatolja. Ez után jöhet a fogsor. A biztos felhelyezést és a kényelmes használatot elősegítendő, szükség esetén, akár többszöri próbát készítünk, és csak ha maximálisan elégedettek vagyunk az eredménnyel, akkor készítjük el a fogsor. Az így elkészített teleszkópos fogsor belsejében, a primer koronákhoz igazodó úgynevezett szekunder teleszkóp koronák találhatóak. A precizitásnak itt is nagy szerepe van, hiszen ezek a koronák csúsznak rá pontosan a szájban levő primer koronákra és tartják helyben a fogsort. A rögzítést az egymással súrlódó koronafalak biztosítják.

Fontos, hogy semmilyen eltérést, vagy pontatlanságot nem tartunk elfogadhatónak, mindennek maximálisan illeszkednie és passzolnia kell.

ANYAGOK

ÁLTALUNK HASZNÁLT TECHNOLÓGIA

Teleszkóphidakat és fogsorokat galvántechnikával, illetve CAD-CAM technológiával készítünk. A teleszkóp protéziseknél, ha a páciens további fogakat veszít el, pici korrekció ulán probléma mentesen tovább hordhatja a már megszokott fogsorát. Nagy hangsúlyt fektetünk a magas minőségű fogpótlásra, hiszen a teleszkópprotéziseknél egy fix és egy kivehető rész együttes használata valósul meg.

A teleszkópos fogsoroknál javasoljuk, hogy a primer és a szekunder rész lehetőség szerint ugyanabból a fémötvözetből készüljön. Ez lehet fogászati arany, ezüst-palladium, illetve kobalt-króm ötvözet. Az arany különleges tulajdonságainak köszönhetően nagyobb pontossággal illeszthető és eldolgozható. Puhaságának és a nemesfém simulékonyságának köszönhetően jobban, pontosabban illeszkednek egymáshoz és a lecsiszolt fogakhoz. A primer és szekunder rész között nagy mértékű a tapadás. Galván technikánál a protézis primer tagja általában nemesfém ötvözetből vagy cirkónium dioxidból készül, míg a szekunder tag galvanizált aranyból. A rögzítést ebben az esetben nem a súrlódás, hanem az illeszkedési pontosságból adódó adhéziós erő adja.

  • 1106 Bp. Fehér út 10. 26.ép. 2. em.
  • 36 / (70) 396 6656